Пасажири в Сумах повідомляють про масові порушення з боку приватних перевізників

Пасажири у Сумах через соціальну мережу facebook почали повідомляти про масове порушення з боку приватних перевізників як елементарних норм безпеки так і умов договору, повідомляє transport.sumy.ua.

Так Анна Погребна 11 лютого повідомила про інцидент з автобусом №52, що рухався в бік автовокзалу: «Вчора — колеса, сьогодні масові порушення правил руху і це все №52, маршрутка «Сумипастранс». Були за крок від зіткнення з тролейбусом №5 (бортовий номер 236). Тролейбус повертав на Харківську, а наш водій поїхав на жовте світло й майже впилявся в «голову» тролейбуса, практично виїхавши на зустрічну, що нас врятувало. Потім повторив порушення біля Мануфактури, поїхавши на червоне».


Про інший інцидент з Рутою 52-го маршруту повідомила інша мешканка Сум Людмила Пархоменко. Вона стала свідком, коли мікроавтобус перевозив пасажирів з несправними задніми дверима: «Проїхалася з вітерцем. «Відчепись від мене» — це кричить водій. На цьому тижні на 52-му маршруті вже відвалювалися 2 колеса на ходу».

А от мешканцю міста Данилу Дмитриєвському довелося їхати в Рути маршруту №2 з вибитим склом. Машина перевозила пасажирів у такому стані навіть незважаючи на мінусову температуру повітря на вулиці. «Якість надання послуг пасажирських перевезень по 5 грн», — констатував пасажир.

Окрім незадовільного технічного стану автобусів і порушення правил дорожнього руху мешканці Сум скаржились і на відсутність транспорту приватних перевізників у вечірній час незважаючи на те, що за умовами договорів машини мають курсувати на маршрутах як мінімум до 22:00.

«Вже більше 40 хвилин чекаю маршрутне таксі №55. Спасибі меру міста Олександру Лисенко за підвищення тарифів і чіткий графік роботи маршруток», — подякувала голові міста Суми Ксенія Лебедь.

Автобусний маршрут №52 обслуговує ТОВ «Сумипастранс», маршрут №2 — ФОП Олійник А.Г., маршрут №55 — ТОВ «Престиж Лайн», які отримали право перевозити пасажирів на даних напрямках на 5 років в результаті транспортного конкурсу, результати якого оголосили 28 лютого 2017 року.

Нагадаємо, вартість проїзду в автобусах приватних перевізників була підвищена з 4 до 5 грн на позачерговому засіданні виконкому 29 січня. Новий тариф почав діяти з 3 лютого.

Втім, нова вартість не врятувала пасажирів від пригод. Про це читайте докладніше в матеріалах: Новая цена на проезд не спасла очередную сумскую «Руту» от потери колеса та Суровые будни маршрута №20 в Сумах: перегрузы, остановка рейса и лечение новокаином.

Поделитесь записью!

Андрій Васін

Андрій Васін

Обозреватель transport.sumy.ua