Нові велодоріжки у Сумах чи «И смешно, и грешно»

Привіт народ. Ви знаєте, що в Сумах «велобум». Хочете дізнатися який? До вашої уваги нові велодоріжки чи робота зроблена «на атстаньтє». В попередніх серіях

https://www.facebook.com/andrij.vasin/posts/1894924320827550

https://www.facebook.com/andrij.vasin/posts/1909702766016372

Одним похмурим листопадовим днем дізнався про ще про одну чудо-велодоріжку з фарби по асфальту та плиточці. Вирішив не гаяти часу і взявся інспектувати нове «чудо» від Сумської міської ради.

Взяв велосипед, вийшовши з під’їзду, побачив, що на вулиці іде дощ. — Мене дощ не зупинить… Сів і поїхав до вул. СКД. Наступні хвилини стали шляхом трешу. Приїхавши на місце призначення, вирішив: «Їздити тут не варто, краще пройдуся пішки».

Зверніть увагу, на асфальті велодоріжка є, але як тільки почалась плиточка з Луки, вона закінчілась © Андрій Шаванов.

Якість зробленої роботи зашкалює настільки, що навіть мозок Г. Сімсона не витримав. Велодоріжки без перешкод? Навіщо?!

Подобаються квести? Особливо, коли катаєтеся на велосипеді? Тоді Вам на вул. СКД. Там саме для вас подарунок від Сумської міської ради.

Новий квест, трішки складніший за попередній. Але знайте: «Танки грязи не боятся». Так, це теж велодоріжка!

Далі прям як у казці:

Налево пойдешь — коня потеряешь,
Направо пойдешь — жизнь потеряешь,
Прямо пойдешь – жив будешь, да себя позабудешь.

Велодоріжку по вулиці СКД подивились, давайте тепер оглянемо чудо на вулиці Героїв Сумщини. Проблема як і з іншими велодоріжками – починається нізвідки, збудована на протилежній стороні тротуару, ніж повинно бути. Але відповідь чиновників передбачувана:

— Вінічонєпанімаєтє, всьо сагласна ДБН і ДСТУ.

А це теж по ДБН і ДСТУ? І шо? Сказалі ж «і так сайдьот».

Хоча якщо подивитись, на перший погляд наче все добре, гарний тротуар з плиточки

Повторение — мать учения. Або як не треба робити спуски.

Вмієте проходити велоквести? Навчилися виду спорту — об’їзд рухомих перешкод? Ви досягли рівеня гуру? Якщо так – то ось вам новий вид велоспорту – спускання по сходах підземного переходу на велосипеді — саме в нього уходить велодоріжка. Якщо пройдете його – станете велобогом у Сумах. І Ви знаєте кому дякувати за нові види велоспорту.

P.S. Обидві велодоріжки і на вулиці СКД, і на вулиці Героїв Сумщини заслуговують оцінку 10 із 10 фейспалмів. Якщо чиновники Сумської міської ради почнуть казати про кілометраж новозбудованих велодоріжок у Сумах, то знайте, їх справжня довжина дорівнює нулю. Чому? Бо те, що пропонується чиновниками, це не велодоріжки, це просто фарба на асфальті чи плиточці зі знаком велосипеду.

P.S.2 Якісна велоінфраструктура сама не прийде. Тому доведеться трохи попітніти, щоб вона стала дійсно європейською. Але для цього потрібно діяти, а не чекати на дивані подачки.

Всім спасибі хто дочитав до кінця. До наступних зустрічей.

Читайте также: В Сумах начали строить велодорожки: что получат велосипедисты?

Поделитесь записью!

Андрій Васін

Андрій Васін

Обозреватель transport.sumy.ua